Welkom op deze boekensite

Dit is een website voor al onze vrienden die graag lezen en leeservaringen willen delen.
Je kan deze website gewoon raadplegen maar je kan er ook aan meewerken en dat is natuurlijk de bedoeling.
Eerst moet je jezelf registreren. Eenmaal je geregistreerd bent, kan je zelf een boek en je eigen commentaar toevoegen.
Veel succes!
Kristien

Vader van God

Auteur: 
Martin Michael Driessen
aantal pagina's: 
205
Genre: 
bijbels verhaal
Inhoud: 
God besluit een tijdje als mens op de aarde te gaan leven om te ontdekken hoe het is om familie van iemand te zijn. Jozef wil zijn zoon behoeden voor zijn later lot en ontvoert hem, ze trekken door het desolate landschap van de Antilibanon. ‘Vader van God’ is een hervertelling van de Bijbel , heel grappig maar ook wel met een ernstige boodschap: men kan zijn lot niet ontlopen. Je leert Jozef kennen als bezorgde vader, Maria, de ouwe tante Elisabeth met haar zoon Johannes, superheld, gespierd en intelligent, de Engelen als frivole wezens die zich meten aan hun kleuren en vleugelspanwijdte.
Eigen mening: 
Een heel tof boek. Hilarisch maar nooit plat. In deze tijd waar verplichte kennis van de Bijbel weer eens actueel is, heel interessant. Met enige bijbelkennis als achtergrond is het dubbel genieten.
Dit boek werd me aanbevolen door: 
ik ben gewoon fan van MM Driessen
Het boek is in mijn bezit: 
nee

verzameld werk

Auteur: 
Alexander Poesjkin
aantal pagina's: 
584
Inhoud: 
Verschillende verhalen. Sommige daarvan inspireerden componisten. Zo Schoppenvrouw en Jevgeni Onegin ( Tsjaikowski),Boris Godoenov (Moessorgsky).
Eigen mening: 
Op zijn Russisch, in de geest van Dostojewski,Gogol en Toergenjew. Over landadel, maar evengoed met sympathie over de ' zielen ' (lijfeigenen).
Het boek is in mijn bezit: 
nee

De wonderbaarlijke geschiedenis van Peter Schlemihl

Auteur: 
Adelbert von Chamisso
aantal pagina's: 
93
Genre: 
sprookje
Inhoud: 
Een man die zijn schaduw verkoopt aan de duivel. Dat zal hem berouwen omdat hij iedereen angst inboezemt en uitgestoten wordt.
Eigen mening: 
Een kleinood uit 1813 om te koesteren. Een frisse vertaling door M.M.Driessen. Het fantastische vermengd met elementen uit de griezelliteratuur.
Het boek is in mijn bezit: 
nee

Madame Bovary

Auteur: 
Flaubert
aantal pagina's: 
384
Inhoud: 
De vrouw van een dokter die boven haar stand leeft om zo aan de leegheid van het provinciale leven te ontsnappen. Meer en meer luxe, passie en overspel leiden tot haar ondergang.
Eigen mening: 
Een van de eerste realistische romans van de wereldliteratuur. Gekenmerkt door psychologische diepgang en sterke sociale kritiek.
Het boek is in mijn bezit: 
nee

Wat het hart verwoest

Auteur: 
John Boyne
aantal pagina's: 
603
Inhoud: 
Ierland, 1945. Cyril wordt geboren als bastaardzoon van een verstoten tienermeisje. Het welgestelde echtpaar Avery adopteert hem, maar Cyril vraagt zich vaak af waarom, want zijn adoptieouders laten geen gelegenheid onbenut om hem op het hart te drukken dat hij geen echte Avery is. Hij voelt zich ook geen Avery, en hij voelt zich ook niet thuis in het katholieke naoorlogse Ierland. Pas als hij de flamboyante charmeur Julian Woodbead ontmoet, is de eerste stap naar de zoektocht van zijn identiteit gezet – een zoektocht die hem tot in Amsterdam en New York voert, in een poging het geluk en de liefde te vinden.
Eigen mening: 
meeslepend en beklijvend verhaal, een verhaal dat raakt!
Het boek is in mijn bezit: 
ja
Ik wil het wel eens uitlenen: 
ja

Lampje

Auteur: 
Annet Schaap
aantal pagina's: 
324
Genre: 
Sprookje
Inhoud: 
Een schip met kostbare lading vergaat door de schuld van het meisje met de naam Lampje, de dochter van de vuurtorenwachter. Lampje wordt als straf naar het Zwarte Huis van de Admiraal gestuurd. Ze zeggen dat er een monster woont. Geduldig en vastberaden ontrafelt ze de mysteries van het huis.
Eigen mening: 
Een heerlijk boek. Dit is een kinderboek dat helemaal klopt en zorgt voor intens leesplezier, en niet alleen bij kinderen. Het is een magisch-realistisch verhaal, zo mooi geschreven, zo bijzonder goed bedacht, spannend, onvoorspelbaar, magisch en vol poëzie. Echt een aanrader om zelf te lezen, voor te lezen of cadeau te doen aan kinderen vanaf 10 jaar.
Dit boek werd me aanbevolen door: 
Johan Boussauw
Het boek is in mijn bezit: 
ja
Ik wil het wel eens uitlenen: 
ja

Reconquista

Auteur: 
Miquel Bulnes
aantal pagina's: 
701
Genre: 
Historische roman
Inhoud: 
Spanje, eind elfde en begin twaalfde eeuw. Christenen en mohammedanen leven naast elkaar, maar voeren ook voortdurend oorlog tegen elkaar. Tegen deze achtergrond geeft de auteur zijn eigen invulling aan de belevenissen van historische figuren en aan door hem opgevoerde fictieve personen. Daarbij speelt de achtergrond van de historisch zeer verantwoorde gebeurtenissen een heel belangrijke rol. Het verhaal heeft twee hoofdlijnen: dat van de Castilliaanse ruiters Eloy en Carmelo, neven uit het noordelijke Aguilar, die door het noodlot tegenover elkaar komen te staan. De andere lijn vertelt de levensgeschiedenis van Teresa van Tui, de echtgenote van de katholieke koning van Galicië die later de concubine wordt van Al-Mutadid, de moorse koning van Sevilla.
Eigen mening: 
Een onderhoudend verhaal, heel goed geschreven, waarin (liefdes)perikelen, maar ook krijgszuchtige handelingen en hofintriges ieder hun eigen plaats innemen. Wat een research moet de schrijver hiervoor gedaan hebben! Van de lezer wordt wel enige dapperheid vereist. De twintig pagina's met woordenlijsten, een lijst van opgevoerde personen, een vertaling van gebruikte Latijnse teksten en een overzicht van gebeurtenissen tussen 1037 en 1108 zijn onontbeerlijk. Ik heb ze om de haverklap geraadpleegd. Ook de kaarten op de schutbladen.
Dit boek werd me aanbevolen door: 
De Standaard
Het boek is in mijn bezit: 
nee

De zevende dag

Auteur: 
yu hua
aantal pagina's: 
283
Inhoud: 
yang fei overlijdt en er is geen geld voor een graf. Daardoor is hij gedoemd tot rusteloos rondzwerven in het hiernamaals waar hij doden uit zijn eigen leven ontmoet.
Eigen mening: 
yu hua verweeft kritiek op sociale wantoestanden in de Chinese maatschappij. Het is een luchtig, fantasierijk en poëtisch verhaal. Een mooi boek.
Het boek is in mijn bezit: 
nee

Het blauw tussen hemel en zee

Auteur: 
Susan Abulhawa
aantal pagina's: 
320
Genre: 
roman
Inhoud: 
Het verhaal van de familie van Nazmiyeh na het gedwongen vertrek uit hun vreedzaam dorp Beit Daras, speelt zich af tussen de 1947 ( De NAKBA, de catastrofe, die het wegvagen van Palestina inluidde, kwam langzaam op gang in 1947) en 2015.
Eigen mening: 
Abulhwa verweeft naadloos het heden en verleden van de Palestijnse kwestie; ze vertelt op een aangrijpende soms betoverende manier , met afwisselend rauw realisme en een mythische sfeer. Ondanks de politieke boodschap ( de wreedheden van Israël , de onverschilligheid van de wereld , de verantwoordelijkheid van de Palestijnse leiders ) blijft het een verhaal van veerkracht en moed, van geloof en de hoop op een beter leven .Het is nooit sentimenteel maar veel details maken het verhaal onvergetelijk. Kindersurprises zullen nooit meer hetzelfde zijn ...
Het boek is in mijn bezit: 
nee
Ik heb het geleend van: 
de bibliotheek

Pagina's

Abonneren op boek RSS